capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

ACCIÓ MOIXINA-Va EDICIÓ

Detalls específics

Data 2019-05-30
Tema Biodiversitat
Nivell educatiu Primària-Secundària

Resum

Acció en xarxa per millorar la biodiversitat. Retirada del creixen bord a La Moixina.

Notícia

Va edició de l'ACICÓ MOIXINA

 

Activitat participativa de millora i coneixement del medi natural i social als Paratges de la Moixina (Olot)

 

El diamrsts 28 de maig d e2019, dins el marc de la Setmana de la natura, el seminari d'eScoels verdes de la Garrotxa va dur a temre la Va edició de l'acció Moixina. 123 alumnes de 5 escoles i instituts han estat treballant per recuperar els recs dels Paratages de la Moixina i la seva biodiversitat.

2019 ACCIO MOIXINA04

2019 ACCIO MOIXINA01

2019 ACCIO MOIXINA03

2019 ACCIO MOIXINA06

 

 

Els recs que recondueixen l'aigua de les diverses fonts dels paratges de la Moixina constitueixen un dels hàbitats de més interès del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es tracta d'ambients aquàtics d'aigües ràpides i fredes, molt rars a la Garrotxa i a Catalunya i on viuen alguns organismes (plantes i animals) amenaçats i alguns d'ells protegits.

Per altra banda, el reducte de roureda humida de roure pènol existent en aquests paratge, fa encara més especial l’indret. A la plana d’Olot, la situació és encara més extrema. S’escau que la cubeta olotina, bé que molt humida, ofereix molts indrets amb sòl poc favorables a l’agricultura, a causa de les colades volcàniques. La roureda de roure pènol, justament, deuria ocupar aquestes zones de millor sòl, de manera que ha sofert un procés secular de rompuda i transformació agrícola. Els escassos testimonis que ens n’han perdurat haurien d’ésser objecte de tracte proteccionista especial.

Durant aquesta acció d’Aprenentatge-servei, s'han dut a temre tres activitats:

a) Xerrada informativa sobre els valors de la Moixina que es durà a terme a les diferents escoles verdes de la comarca en les dats següents:

Escola Pia                               07/5/2019      14:00h

INS La Garrotxa                     10/5/2019      10:30h

ESC La Bòbila                        13/5/2019     12:30h

ESC Volcà Bisaroques            14/5/2019      12:30h

INS Bosc de la Coma              15/5/2019      11:00h

b) Arrencar plantes de créixens bord dels recs i dipositar-los al marge per assecar-los i, posteriorment, retirar-los a la planta de compostatge.

c) Conèixer els macroinvertebrats que s’amaguen entre les fulles i les arrels d’aquesta planta invasora

 

Aquestes accions ens han permès anar recuperant aquest entorn natural i descobrir-ne la seva singularitat. Una de les espècies més beneficiades pe aquestes accións és la libèl.lula blava.

2019 ACCIO MOIXINA02

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar