capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

DIAGNOSI AMBIENTAL AL RIU RITORT

Detalls específics

Data 2019-06-04
Tema Medi natural
Nivell educatiu Secundària
Escola SIN Germans Vila-Riera

Resum

L’INSTITUT GERMANS VILA RIERA DE CAMPRODON REALITZA UNA DIAGNOSI AMBIENTAL DEL RIU RITORT

Notícia

L’INSTITUT GERMANS VILA RIERA DE CAMPRODON REALITZA UNA DIAGNOSI AMBIENTAL DEL RIU RITORT

 

Els alumnes de 4t d’ESO del nostre institut van realitzar el passat dimecres 22 de maig una diagnosi ambiental del riu Ritort, a l’alçada de la Font del Ferro, paratge proper a l’institut.

 

2019 INS CAMPRODON 01

 

Aquesta sortida es troba emmarcada dins el Pla d’actuació d’Escoles Verdes: Coneixem el nostre entorn proper.

 

El Ritort és un afluent del Ter pel seu marge esquerre. La seva conca comprèn els municipis de Molló i Camprodon, a la comarca del Ripollès. Neix als peus del Costabona en la seva cara sud-est i desemboca en el Ter just en el centre de la vila de Camprodon.

 

Els nostres alumnes, amb l’ajuda d’un formador del Centre d’Educació Ambiental Alt Ter, van realitzar un estudi físicoquímic, biològic i ecològic d’aquest tram del riu. Van determinar la temperatura, el cabal, el pH, l’índex de nitrats i fosfats, la terbolesa, així com la presència de determinatsmacroinvertebrats aquàtics, flora i fauna bioindicadora de la salut ambiental i van avaluar també aspectes paisatgístics naturals i antròpics d’aquest tram de riu.

 

2019 INS CAMPRODON 03

 

Després de posar en comú tota la informació recollida, la conclusió de la diagnosi va ser la següent: el riu Ritort a l’alçada de la Font del Ferro assoleix, ambientalment parlant, un nivell satisfactori.

 

L’activitat va resultat agradable per als alumnes, ja que van poder experimentar in situ conceptes treballats a l’àrea de biologia.

 

2019 INS CAMPRODON 02

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar