capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

El comitè mediambiental durant el confinament. INS SANTA COLOMA DE FARNERS

Detalls específics

Data 2020-05-04
Tema PROGRAMA EV
Nivell educatiu Secundària
Escola Santa Coloma de Farners

Resum

Mentre que tothom estava confinat, el comitè mediambiental de l’Institut vam pensar en com podíem ajudar al medi ambient

Notícia

El comitè mediambiental durant el confinament (INS Santa Coloma de Farners)

 

Mentre que tothom estava confinat a casa seva, el comitè mediambiental de l’Institut Santa Coloma de Farners vam pensar en com podíem ajudar al medi ambient des de casa. Hem fet, aproximadament cada 15 dies, una videoconferència per reunir-nos, i  hem parlat força per WhatsApp compartint experiències i reflexions. Ha estat una manera que ens ha permès mantenir el contacte i analitzar la resposta del planeta a aquest confinament, i com ho anàvem vivint.

 

Videoconferència del 12/05/2020.

2020 ins santa coloma12020 ins santa coloma2

 

Hi ha membres del comitè que van poder començar a sortir de casa abans, perquè són menors de anys, i van fer  fotos al Parc de Sant Salvador, a les gorgues d’en Vilar,  a la zona de la Crossa... i les compartien en el xat. Va ser una mica com poder començar a sortir tots i veure com la primavera era visible a tot arreu.

També ens hem afegit a una activitat proposada per la xarxa d’Escoles Verdes, per commemorar el dia mundial del medi ambient (5 de juny). És una activitat que la poden fer tota la xarxa estatal d’escoles sostenibles que es diu “una vacuna pel planeta”. Es tracta que els alumnes del centre que vulguin participar es facin una foto amb un cartell que expliqui una acció que han fet al llarg del confinament, amb la que ajudin al medi ambient o bé amb una reflexió. Van sortir idees molt interessants: un company que ha començat a fer compost, gent que diu que seguirà reutilitzant i reciclant, alguns es comprometen a consumir menys, d’altres a només fer servir el cotxe per emergències, alguns alumnes ens han dit que han començat a plantar plantes i ho seguiran fent per poder donar oxigen al planeta; moltes accions que ens hem vist obligats a fer durant el confinament, que són bones pel medi ambient, i  ens comprometem a continuar fent-les. Les podreu veure totes al nostre mural “vacuna pel planeta”.

Amb les fotos que els alumnes de l’institut ens han enviat, hem fet un “collage” dins d’una xeringa, acció que dona nom a l’activitat.

A l’última reunió-videoconferència, vam triar la foto que ens representarà com a institut, per enviar-la a les persones que ens van proposar l’activitat. Aquestes també faran un “collage” d'una gran vacuna entre totes les idees de tots els estudiants participants. El guanyador de la tria que va fer el comitè ambiental per aportar al collage a nivell de Catalunya va ser en David Soler Flores de 2nC.

 

2020 ins santa coloma3

 

Enhorabona David!

Quan les tinguem, penjarem les vacunes resultants a l’apartat d’Escoles Verdes de la web de l’institut.

David Soler Flores 2n C

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar