capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

El seminari PEV del Gironès visita l'Escola Montessori Palau

Detalls específics

Data 2016-02-23

Resum

La vista guiada la fan els alumnes del comitè verd.

Notícia

El seminari del PEV del Gironès visita l'Escola Montessori Palau de Girona

 

El passat dijous 18 de febrer els representants de les escoles verdes del Gironès ens vam trobar a l'Escola Montessori-Palau de Girona. La idea és que a cada reunió anem anant a conèixer com les diferents escoles aposten per a millorar l'educació medioambiental.

A l'escola Montessori-Palau seguim els principis pedagògics de la doctora Montessori i per tant tenim uns ambients preparats, tant interiors com exteriors per tal que els nens es puguin desenvolupar seguint el seu patró intern amb l'acompanyament dels adults-guies. El foment de la iniciativa i responsabilitat en el propi procés maduratiu i en l'entorn social i natural són un dels principals objectius.

Pel que fa al projecte d'escola verda estem desplegant un pla estratègic a on anem incorporant iniciatives cada vegada més participatives per part dels diferents membres de la comunitat educativa. La idea és anar a poc a poc, però anar establint rutines i maneres de fer en la dinàmica escolar que es puguin mantenir en el temps a favor d'una millor responsabilitat i integració amb el medi natural.

A la visita a la nostra escola alguns alumnes d'ESO ens van atendre i ens van fer de guies pel nostre entorn del bosc, l'hort i la granja i ens van mostrar el sistema de  separació de residus. Després en una aula vam explicar el que estem fent a l'escola dins del nostre projecte d'Escola Verda.

Portem ja anys treballant tenint en compte l'educació ambiental però en els últims tres anys hem pogut aconseguir un bon treball cooperatiu per tirar endavant moltes iniciatives noves com són un nou hort, una nova granja i unes casetes. Tenim molt marge de  millora però estem molt contents de com el contacte amb la natura ajuda a l'educació integral dels infants i adolescents. Si voleu conèixer més la nostra granja i escola.  

http://granjamontessori.blogspot.com.es/

http://www.montessori-palau.net/

MONTESSORI 20151218 114118

MONTESSORI 20160218 175050 copia

MONTESSORI 20160222 133601

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar