capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Fòrum d'Escoles Verdes de secundària de la demarcació de Girona 2023. 1era edició

Detalls específics

Resum

El passat 16 de març va tenir lloc al pati de les Magnòlies a Girona la 1era edició del Fòrum d'ESO.

Notícia

FÒRUM D’ESCOLES VERDES

El passat 16 de març va tenir lloc al pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona la 1era edició del Fòrum d’Escoles Verdes dels centres de secundària del Gironès, Alt Empordà i La Selva. Un centenar d’alumnes i una vintena de docents de 10 centres diferents es van organitzar per presentar d’una manera dinàmica i motivadora alguna de les actuacions d’Escola Verda que estan realitzant en el seu institut.

L’intercanvi d’experiències es va organitzar com si es tractés d’una fira de mostres on cada centre educatiu organitzava una parada per presentar la seva experiència i els alumnes organitzats en grups anaven visitant de manera controlada i seguint un ordre les diferents parades.

 

Relació dels centres participants i de l’experiència presentada:

NOM DEL CENTRE

POBLACIÓ

TÍTOL DE LA PRESENTACIÓ

COL.LEGI LA SALLE GIRONA

GIRONA

Vigilants de l'aire

INSTITUT SANTA EUGÈNIA

GIRONA

Estalvi d'aigua a les aixetes dels lavabos

INS SALVADOR ESPRIU

SALT

Cuidem la fauna del pati (Hotel d'insectes )

INSTITUT NARCÍS MONTURIOL

FIGUERES

Reactivem l'hort. Tanquem el cercle amb el compostador

INS VIDRERES

VIDRERES

Pescadors i pescadores del Rec Clar

ESCOLA VEDRUNA GIRONA

GIRONA

L'envasat de productes

INSTITUT OLIVAR GRAN

FIGUERES

Concurs Aules Verdes

INSTUT DE CELRÀ

CELRÀ

Intercanvi de roba solidàri

INS JAUME VICENS VIVES

GIRONA

JVV-VERD: Hort, temps de flors, mercat solidari circular

ESCOLA FEDAC SANT NARCÍS

GIRONA

Projecte Aigua

 

Durant l’intercanvi d’experiències es van intercalar 3 dinàmiques que tenien l’objectiu de reflexionar sobre el desenvolupament del programa Escoles Verdes als centres participants. Els resultats d’aquesta reflexió es van anar fent visibles a través de la decoració d’un arbre de fusta que s’anava omplint amb fulles, fruits i llavors.

La reflexió de la dinàmica 1 es centrava en analitzar quin són els elements necessaris perquè el programa Escoles Verdes funcioni en el centre educatiu. És a dir, quin són els elements que donen energia i força i contribueixen a que el programa Escoles Verdes tingui sentit. Les reflexions s’escrivien en una fulla que es penjava a l’arbre.

La reflexió de la dinàmica 2 anava encaminada a analitzar quins canvis estan detectant en el seu centre des de que són Escola Verda. I aquesta reflexió s’anotava i es simbolitzava en els fruits que també es penjaven a l’arbre.

I finalment la tercera dinàmica tenia com a objectiu pensar en els projectes futurs com a Escola Verda i es simbolitzaven amb les llavors.

Durant l’acte de cloenda cada institut participant va compartir les seves reflexions i de manera visual vam observar que la suma de les actuacions dels diferents centres i els projectes futurs fan que l’arbre del programa Escoles Verdes es mantingui viu i tingui continuïtat en el futur.

 

El Fòrum de secundària d’Escoles Verdes va comptar també amb el suport del Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que va aportar material de consulta sobre temes ambientals adreçats a un públic adolescent i el seu professorat i també amb una dinàmica sobre canvi climàtic del projecte SOSPYR de la Xarxa Pirineus Vius.

 

La segona edició del Fòrum d’enguany tindrà lloc el proper 20 d’abril amb la participació de 18 centres de comarques gironines.

 

Els Fòrums d’Escoles Verdes de secundària 2023 han estat possible gràcies a la implicació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Departament d'Educació  i de l’Ajuntament de Girona.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar