capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Inicials personals i El Clip del Brugulat

Detalls específics

Data 2016-03-21

Resum

Ras i curt, el projecte consisteix en fondre el paper d’alumini per fer-ne una petita escultura amb la forma del logotip

Notícia

Inicials personals i El Clip del Brugulat

BRUGULAT2A l’institut Josep Brugulat de Banyoles ja fa temps que fem campanya en contra de la utilització del paper d’alumini, conegut també com a paper de plata, que algunes famílies encara utilitzen per embolicar l’esmorzar. Conscients que cal mirar cap al futur i ser respectuosos amb el medi ambient, hem trobat una solució molt artística per reutilitzar l’alumini que havíem anat recollint durant uns quants anys. Amb la col·laboració de la comissió d’Escoles sostenibles, del departament artístic, de la Foneria Buxadé i dels nois i noies del centre, hem aconseguit donar-li una altra vida no tant efímera al paper d’alumini. Aquesta és, per tant, una iniciativa molt transversal.

Ras i curt, el projecte consisteix en fondre el paper d’alumini per fer-ne una petita escultura amb la forma del logotip de l’institut, és a dir, en forma de clip. Aquesta obra modelada i col·locada al damunt d’una bona base de travertí, esdevindrà un bon record per als professors que es jubilen a l’institut.

El procés de transformació del paper d’alumini en escultura-clip s’ha fet en una foneria de Banyoles i ha estat coordinat per una professora d’Educació visual i plàstica que ha incorporat aquesta activitat com a matèria curricular amb els alumnes de 2n d’ESO.

Per tal de dur a terme tot el procés, han estat necessàries tres sessions de classe: primerament, calia preparar les formes amb plastilina i pintar-les amb una pintura especial. Aquesta plastilina, posada dins unes caixes metàl·liques amb sorra dura, els permetria crear els motlles on, finalment, s’abocaria el paper d’alumini fos que acabaria agafant la forma inicial treballada amb la plastilina.

A més, els alumnes han conegut diferents processos per arribar a crear els motlles que donaven forma al clip. Per tant, l’activitat és molt complerta i es proposa uns objectius molt diversos: des d’aprendre a utilitzar metodologies i materials diferents per crear un motlle fins a mostrar actituds de responsabilitat i respecte envers el medi ambient (reciclar, reduir i reutilitzar). Els alumnes han pres consciència de la responsabilitat de les seves accions, preveient-ne les possibles conseqüències.

 

Aquesta activitat és una mostra més que el treball en equip aporta molts beneficis i un enriquiment personal per tots els qui formem part del grup.

Entre tots fem el Brugulat!

 

BRUGULAT3

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar