capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Les possibilitats d’un pati. (Escola Bressol Els Xiquets de Llers)

Detalls específics

Data 2017-04-24
Tema Participació:Patis
Nivell educatiu Escola bressol

Resum

La recerca a fer un pati cada vegada més interessant i acollidor pels infants és una inquietud.

Notícia

Les possibilitats d’un pati.

(Escola Bressol Els Xiquets de Llers)

 

Actualment la recerca a fer un pati cada vegada més interessant i acollidor pels infants és una inquietud que es va generant a bona part de les escoles. Cada escola inicia el procés des de les seves experiències i per nosaltres el programa d’escoles verdes ens va oferir un marc d’assessorament i de partida per millorar el nostre espai exterior.

 

 

Des de bon començament la comissió de pati ha anat treballant per adequar espais més acollidors i pedagògics. Una de les primeres actuacions amb les famílies va ser col·locar jardineres entre el porxo i el sauló. Algunes de les flors han crescut molt, altres s’han anat modificant; i altres arriben per sant Jordi quan anem d’excursió amb les famílies a les parades que organitzen l’escola dels grans.

Una altre actuació va ser amb la creació de la pèrgola. Un espai d’ombra i recollit que permet als infants trobades màgiques. Gràcies als reis mags vam col·locar-hi uns gronxadors i una corda per explorar moviments, equilibris, dinàmiques...

 

Una altre actuació va ser la dinamització de materials i jocs. On a partir de troncs i suros vells, juntament amb unes balances i una politja vam potenciar l’enriquiment de les ofertes exploradores i de materials a oferir.

 

 

I finalment, aquesta última actuació d’engany ens ha permès tenir un espai més. El sorral. Gràcies a la partició de les famílies i especialment d’un pare molt manetes hem creat un espai més de joc on els infants gaudeixen de l’exploració amb la sorra. En aquest mateix dia també vam definir una petita rampa que teníem per on pugen i baixen tota mena de transports. I una zona d’amagatall mig creada per ells en un projecte d’art i creativitat on els fils i el moviment marcaven el pas de la creació.

 

 

Encara ens queden moltes parts del jardí on volem millorar la nostra tasca i on creiem podem potenciar un joc més creatiu i divers. Per aquesta raó continuarem treballant i formant-nos i co-creant amb les famílies i la comunitat educativa un jardí divers i sostenible.

 

 17 XIQUETS1

17 XIQUETS2

17 XIQUETS3

17 XIQUETS4

 

 

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar