capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

RECOLLIDA I ANÀLISI DE DADES A LA RIERA D’ARBÚCIES

Detalls específics

Data 2016-12-28
Tema Biodiversitat
Nivell educatiu Primària
Escola Mossèn Joan Batlle

Resum

A l'ESC Mossèn Batlle de Blanes, estudiem la salut dela rierea d'Arbúcies.

Notícia

RECOLLIDA I ANÀLISI DE DADES A LA RIERA D’ARBÚCIES.

 

BATLLE mossen batlle 1El passat divendres 21 d’octubre els nens i nenes de 3r de primària de la nostra escola, Mossèn Joan Batlle, vam fer una sortida a la riera d’Arbúcies, un dels afluents més importants del riu Tordera. Aquesta activitat s’emmarca dins el projecte ciències de la vida a l’aigua, que forma part de les Escoles Tàndem impulsades per la Fundació Catalunya-La Pedrera. Es tracta d’un projecte innovador en metodologia i continguts que gira entorn de les ciències.

 

 

Durant la sortida vam dur a terme diferents tasques a la riera i al bosc. A la zona de la riera vam prendre dades d’amplada, velocitat de l’aigua i cabal; així com l’observació dels diferents organismes característics d’aquest tipus de riera. Per altra banda, a la zona del bosc, vam classificar fulles intentant esbrinar l’espècie a la que pertanyen i vam fer càlculs del diàmetre dels arbres per tal de deduir-ne l’edat aproximada. Posteriorment, es va realitzar un treball a l’aula compartint i analitzant les dades obtingudes en el treball de camp.

 

Aquesta activitat es realitza gràcies a la col·laboració de l’escola amb els investigadors del Centre d’Estudis Avançats de Blanes especialitzats en ecologia aquàtica i encarregats de la formació als mestres.

 

BATLLE mossen batlle 2

BATLLE mossen batlle 3

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar