capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Reflexions en confinament sobre el medi ambient.

Detalls específics

Data 2020-05-04
Tema Canvi climàtic
Nivell educatiu Secundària
Escola Santa Coloma de Farners

Resum

Segurament heu vist per les xarxes d'animals que tornen a les ciutats, o de voreres on han florit moltes plantes.

Notícia

Reflexions en confinament sobre el medi ambient. (INS Santa Coloma de Farners)

Durant el confinament, segurament heu vist molts vídeos per les xarxes d'animals que tornen a les ciutats, o de voreres on han florit moltes plantes, però sabeu el perquè?

"En ser nosaltres ara els atemorits, alliberem als quals ens tenien por" Aquest és el títol d'un article de la vanguardia que penso que explica molt bé, i en poques paraules, el que ha passat, com que l'ésser humà no és pel carrer, els animals ja no tenen por dels llocs que abans estaven transitats.

Passa una cosa semblant amb el medi ambient, el fet que els humans hàgim deixat de desplaçar-nos pels pobles i ciutats ha provocat canvi brutal pel que fa a l'estat del nostre planeta. Fàbriques tancades, autopistes buides, carrers desèrtics ... El descens de la quantitat de desplaçaments en vehicles de motor, la disminució de la producció industrial i el consum, es tradueix en menys contaminació, aigües més netes i cels més clars. Des de la Xina fins a Venècia, Barcelona o Madrid, aquests són alguns dels efectes secundaris positius de la crisi sanitària.

 

A la Xina, millora la qualitat de l'aire.2020 ins santa colomaA

En l'actualitat hi ha una reducció al voltant del 40%

de diòxid de carboni a les ciutats xineses.

 

 

 

2020 ins santa colomaBAl nord d'Itàlia els nivells de diòxid de nitrogen disminueixen.

 

2020 ins santa colomaCA Venècia les aigües estan cristal·lines.

En algunes zones s'observen racons amb aigües cristal·lines en els que fins i tot hi havien alguns petits bancs de peixos.

 

 

 

 

Aquests són alguns dels canvis mediambientals més destacats que s'han produït durant el confinament. L'ésser humà ha demostrat que no és impossible millorar les condicions mediambientals en poc temps, opino que quan acabi el confinament hauríem de tornar a la vida quotidiana tenint en compte tots aquests fets que han estat succeint al llarg de la quarantena, pensant i preocupant-nos d’ajudar a millorar més la situació climàtica.

Elisa Maria Camps Vera 2n C

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar