capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Ruta Transelva 2022. Del volcà de la Crosa de Sant Dalmai al Camp dels Ninots a Caldes de Malavella

Detalls específics

Data 2022-05-28
Tema Descoberta de l'entorn
Nivell educatiu Secundària
Escola PROGRAMA EV

Resum

Transelva 22. 8 instituts de la Selva coneixen els valors de la ruta entre la Crosa (St Dalmai) i els Camps dels Ninots

Notícia

TRANSELVA 2022

Aquest passat 27 de maig una vuitantena d’alumnes i 16 docents de 8 centres educatius de la Selva de secundària han participat a la  trobada de Comitès Ambientals d’alumnes realitzant la RUTA TRANSELVA 2022.

La ruta Transelva 2022, d’uns 18,7 km ,  es va iniciar al volcà de la Crosa de Sant Dalmai i va finalitzar al Camp dels Ninots a Caldes de Malavella.

Els objectius de la ruta Transelva són:

-Conèixer la diversitat de la comarca de La Selva tot fent ruta a peu (natural, geològica, paisatgística, patrimonial...)

-Observar  l'aprofitament dels recursos naturals i l'impacte humà . 

-Conèixer altres joves implicats en els comitès ambientals dels centres educatius participants.

-Compartir i intercanviar l’experiència de formar part del programa Escoles Verdes.

Durant la Transelva es van realitzar diferents activitats per conèixer el patrimoni natural i geològic per on anava transcorrent la ruta. En aquest sentit els alumnes de l’institut de Santa Coloma de Farners van donar la benvinguda organitzant una activitat per donar a conèixer el volcà de la Crosa de Sant Dalmai i els alumnes de l’institut de Caldes de Malavella van dinamitzar una activitat per explicar el Camp dels Ninots, al propi municipi de Caldes de Malavella. Durant el recorregut també es va aprofitar per anar recollint deixalles (plogging).

La ruta va finalitzar amb la visita a les excavacions que estan duent a terme durant el mes de maig al jaciment arqueològic del Camp dels Ninots a càrrec dels investigadors del Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Els centres educatius participants van ser l’institut Anton Busquets (Sant Hilari Sacalm), l’institut Montsoriu (Arbúcies), SIN El Bruc (Riells), institut Vescomtat de Cabrera (Hostalric), institut Santa Coloma de Farners, institut Rafel de Campalans (Anglès), institut Rocagrossa (Lloret de Mar) i institut Caldes de Malavella.

La jornada, coordinada per Tosca Serveis Ambientals d’Educació i Turisme (en el marc de l’assessoria del Programa Escoles Verdes de les comarques gironines), va comptar amb la col·laboració imprescindible dels 8 centres educatius participants, de l’ Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i de l’empresa FONTVELLA que ens va proporcionar l’aigua necessària durant la ruta.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar