capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Trobada de Comitès Ambientals del Baix Empordà d'ESO a la platja llarga de Pals

Detalls específics

Resum

Trobada de Comitès Ambientals d'ESO del Baix Empordà realitzant diferents actuacions a la platja llarga de Pals.

Notícia

TROBADA COMITÉS AMBIENTALS D'ESO AL BAIX EMPORDÀ

El passat dimecres, 12 d’Abril, va tenir lloc la trobada de Comités Ambientals a la platja llarga de Pals (des de la platja Racó fins la platja del Grau) dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter amb l’alumnat dels centres de secundària que són escola verda del Baix Empordà.

Els Instituts participants van ser: l’Ins Puig Cargol de Sant Antoni de Calonge, l’Ins Montgrí de Torroella de Montgrí, l’Ins Ridaura de Castell d’Aro, l’Ins la Sureda, l’Ins Frederic Martí Carreras i l'Ins Baix Empordà de Palafrugell i el Vedruna Palamós.

A la trobada es van realitzar una sèrie d’actuacions seguint l’itinerari del Corriol Camanegra, recentment inaugurat. L’alumnat va participar pintant les estaques que tenen les cartelleres de l’itinerari, van netejar els residus de l’espai (acció inclosa dins el Let’s clean up) i van col.locar els retenidors de sorra. A banda també es va realitzar l’itinerari a peu acompanyat d’una dinàmica per consultar les vint-i-una cartelleres i amb un punt d’observació on es va poder veure  una femella de Corriol Camanegra (Charadrius alexandrinus).

Els resultats de la pesada de residus va ser: (Recollida platja de Grau i zona d'accés a les antigues antenes de Ràdio Liberty)
Plastic: 2,275kg
Rebuig: 2,135 kg
Vidre: 6,030 kg
Paper: 330 g

L’itinerari del corriol camanegra ha estat creat de forma conjunta entre les escoles verdes de primària de la comarca del Baix Empordà, els tècnics del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i els educadors/es de l'entitat Gisfera amb l’objectiu de posar en valor aquest espai.

Ha estat un projecte en el què han participat tots els agents educatius de la zona i per tant ha acabat sent una activitat que s’ha realitzat en xarxa gràcies a la coordinació de l’assessoria Tosca.

El resultat ha estat molt enriquidor tant per l’alumnat com pel professorat.

ODS relacionats:

4-Educació de qualitat

14-Vida submarina

15-Vida d'ecosistemes terrestres

17-Aliances per assolir els objectius

Vídeo corriol camanegre

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar