capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Volem ser punt de recollida d’oli domèstic

Detalls específics

Data 2019-02-05
Tema Gestió ambiental
Nivell educatiu Secundària
Escola Vescomtat de Cabrera

Resum

A l’institut Vescomtat de Cabrera ens hem posat com a objectiu esdevenir punt de recollida selectiva d’oli domèstic.

Notícia

L’institut Vescomtat de Cabrera vol ser punt de recollida d’oli domèstic

 

Enguany, a l’institut Vescomtat de Cabrera ens hem posat com a objectiu esdevenir punt de recollida selectiva d’oli domèstic, tant a la seu d’Hostalric com a la de Breda. L’any passat a Breda ja vam iniciar-ne la recollida en col·laboració amb l’Ajuntament i l’Associació Montseny-Guileries. És per això que ara s’afegeix la seu d’Hostalric amb la preparació d’un procediment senzill per recollir-lo.

 

A part de tenir a punt aquest procediment, al centre hem realitzat accions per fomentar la recollida selectiva d’aquest residu tan contaminant, amb la presentació del projecte als alumnes, a través dels delegats verds de cada curs i mitjançant un taller monogràfic per a l’alumnat de 3r d’ESO, “L’oli no va a l’aigüera!”, portat a terme per l’associació mediambiental Tosca. Però també l’hem presentat a les famílies i a l’entorn, a través de la pàgina web del centre.

2019 CABRERA032019 CABRERA042019 CABRERA02

 

La intenció del projecte és que tots els actors de la comunitat educativa prenguin consciència de la importància de recollir l’oli domèstic. Un litre d’oli a l’aigüera pot contaminar uns 1.000 litres d’aigua i cal ser conscient de la problemàtica que genera en la depuració d’aigües, així com en la formació de masses untuoses que dificulten la canalització i el transport de les aigües residuals en les poblacions.

 

A més, hem promogut la participació activa de diferents grups d’alumnes de l’institut: l’alumnat adscrit als plans intensius de millora ha preparat les caixes de recol·lecció de l’oli, els qui realitzen optatives de medi ambient han preparat un vídeo explicatiu i l’alumnat del Cicle Formatiu d’elaboració de productes alimentaris farà la gestió final d’aquest oli, mitjançant un gestor-transportista autoritzat per transformar-lo en biodièsel, i dels envasos amb què es recull.

El passat 19 de novembre dins la Setmana Europea de la prevenció de residus, vam donar el tret de sortida al projecte. Durant aquesta primera jornada dos alumnes van portar els primers envasos amb oli domèstic recollit. La campanya continuarà durant el curs, a Hostalric recollint els envasos cada divendres, i a Breda com hem estat fent des del curs passat.

 

2019 CABRERA01

 

Per últim, us volem animar a participar en aquesta iniciativa, sempre pensant a millorar el nostre entorn!

Tutoria d’Escoles Verdes

Institut Vescomtat de Cabrera

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar