capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

VOLTOLOT-Cap a una mobilitat més sostenible

Detalls específics

Data 2015-11-05
Tema Mobilitat
Nivell educatiu Primària-Secundària

Resum

Ahir es va inciar la 1a edició del VoltOlot amb els instituts de la Garrtoxa que formen part del PEV

Notícia

CiclisteVoltOlot és una nova activitat educativa que recorrerà els carrers de la ciutat.

La prova pilot la realitzaran les 4 escoles verdes de la Garrtoxa (ESC Volcà Bisaroques, Escola Pia, INS La Garrotxa i INS Bosc de la Coma).

La proposta té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físic-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes de la Ciutat per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i per altra banda aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat. Veure vídeo amb entrevistes.

És un acte transversal organitzat per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa.

L’activitat comença quan els alumnes d’una escola o institut fan un recorregut pel seu barri organitzant una mena de volta ciclista, però sense presses ni competicions, i acaba quan s’arriba a la següent escola o institut on els joves fan el canvi i deixen les bicicletes als nois i noies d’aquell centre perquè puguin fer la seva ruta i retornen a peu al seu centre.

Aquest curs l’experiència és una prova pilot amb els centres que participen al programa Escoles Verdes (Volcà Bisaroques, Institut-Escola Pia, Institut Bosc de la Coma i Institut la Garrotxa) però està previst que en propers cursos, si es valora positivament, el projecte es pugui estendre a la resta de centres de la ciutat.

Des de l’organització es demana disculpes a tots els veïns si en algun moment la corrua de bicicletes altera per uns moments la tranquil·litat del barri, ja que es pretén sobretot cridar l’atenció per fer saber el lema de l’acció: “Si jo puc, tu també- Agafa la bici!”

Tot i que cada vegada són més les persones que utilitzen amb regularitat la bicicleta és evident que a nivell de ciutat podem millorar molt i fer que la circulació sigui més tranquil·la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits.

A banda de l’acció puntal pels carrers de la ciutat els nois i noies que participen en el projecte rebran una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions dels monitors del Cicle formatiu de l’Escola Pia, més tècniques, per fer un bon ús de la bicicleta.

 

http://www.eldigitaldegirona.com/video-els-joves-dolot-fomenten-lus-de-la-bicicleta-als-centres-educatius/

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar